اســتفاده از تــوان بخش خصوصــی به ویــژه در بخش اکتشافات استان کردستان، موجب تسریع در پیشبرد اهداف صنایع معدنی این استان شده اســت. مهندس پدرام پیروی نســب، مدیرعامل “شرکت توســعه معادن و صنایع معدنی کردستان” (کومیدکو) در گفت‌وگو با گروه رسانه ای پردازش از توانمندی‌های این مجموعه خبر داد و گفت: شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی کردستان در سال 1395 در راستای ایجاد توســعه پایدار و تحقق برخی اهداف اقتصادی اســتان کردستان به منظور تکمیل زنجیره فولاد استان با بهره گیری از پتانسیل‌های معدنی در پی مصوبات هیأت‌دولت با هدف ایجاد یک مجموعه نیمه دولتی تاسیس شد. وی تکمیل اکتشافات در استان کردستان در راستای توسعه فعالیت‌های معدن و صنایع معدنی این استان را از برنامه های کومیدکو بر شمرد و خاطرنشان کرد که شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی کردستان با مشارکت 60 درصدی کمیته امداد خمینی و سهم ۴0 درصدی ایمیدرو آغاز به کار کرده است. مدیرعامل کومیدکو با بیان این مطلب که از ســال 1395 تاکنون، انجام فعالیت های اکتشافی در دو پهنه معدنی « قروه« و «بیجار» به مجموع مساحت 5200 کیلومتر مربع در دستور کارایی شرکت قرار گرفته، تصریح کرد: فعالیت های اکتشافی »کومیدکو« از جمله اکتشــافات مقدماتی، تفصیلی و تکمیلی منجر به شناســایی و ثبت 18 محــدوده معدنی پلی متال با ظرفیت های متفاوت در اســتان کردستان شــده است که با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، اقدام شایان توجهی در توسعه اقتصادی کردستان محسوب می شود.

به گفته او، با صدور گواهی کشف یک معدن استراتژیک طلا در مرز استان کردســتان و آذربایجان غربی تا نیمه دوم سال جاری، بهره برداری از این معدن در دستور کار شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی کردســتان قرار خواهد گرفت؛ ضمن آنکه باتوجه به ذخیره خوب کمی و کیفی این محدوده احداث یک کارخانه استحصال شمش طلا با سرمایه گذاری کومیدکو از جمله برنامه های این مجموعه برای بهره‌برداری از معدن طلای اکتشاف شده به شمار می رود. پیروی نســب، اکتشــاف 6 محدوده معدنی سنگ‌آهن در استان کردستان در پی تحقق استراتژی کلان وزارت صمت و وجود یک واحد فولادســازی در استان را نیز از دیگر اقدامات این شرکت یادآور شــد و افزود: مواد معدنی استخراج شده از این معادن، تامین کننده بخشی از نیاز واحد فولادی کردستان خواهد بود. مدیرعامل توسعه معادن و صنایع معدنی کردستان، تجربه مثبت این مجموعه در بهره‌گیری از توان بخش خصوصی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: چابکی بخش خصوصی در تامین سرمایه و نیز انجام فعالیت های معدنی به ویژه در حوزه اکتشاف، منجر به تسریع فعالیت های این مجموعه شده است. وی افزود: اکتشافات که حلقه اول و استراتژیک فعالیت های معدنی اســت، فرآیندی زمان‌بر و هزینه‌بر است که در صورت اغماض این مهم، صنعت فولاد کشــور در آینده نزدیک دچار چالش خواهد شد اما با همکاری بخش خصوصی با انعقاد یک تفاهم نامــه برد – برد و با نظارت بخــش دولتی، این روند به مراتب تسهیل می گردد. پیروی نســب با بیان این مطلب که دســتیابی به ســند چشــم انداز 1۴0۴ با ذخایر اکتشاف شــده فعلی امکان پذیر اســت اما برای دهه‌های آینده کافی نیســت، خاطرنشان کرد که «کومیدکو» با دارا بودن تجارب ارزنده در حوزه مهندســی اکتشــاف، آماده همکاری به صورت ارایه خدمات مشــاوره به مجموعه های معدنی کلان است.

او با اشاره به انجام اکتشافات تکمیلی و بهره برداری از معادن واگذار شــده «کومیدکو» پس از گذشت بالغ بر دو ماه از زمان واگذاری توســط فعالان محلی استان خاطرنشان کرد: توسعه معادن کوچک مقیاس از طریق واگذاری پنج محدوده کوچک مقیاس به فعالان اســتانی با برگزاری مزایده از جمله اقدامات این مجموعه برای افزایش بهره‌وری از طریق اشتغالزایی است؛ ضمن آنکه همکاری با شــرکت‌های فعال و دست‌اندرکار مهم کشــور در حوزه معدن و صنایع معدنــی نظیر «فولاد مبارکه اصفهان» در قالب ارایه خدمات مشاوره محدوده های معدنی از جمله سوابق کومیدکو به شمار می آید.

شناسایی و ثبت 18 محدوده معدنی پلی متال در استان کردستان